Teherhordó trapézlemezek

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

Száraz építésű zárófödémek szerelése esetén, elsődleges teherhordó szerepet tölt be. A rétegrend kialakításában a lemezprofil felett hő és vízszigetelést alakítanak ki. Közbenső- és ún. hideg zárófödémek kialakításánál, a kiöntött vasbeton szerkezet kellő megszilárdulásáig a megfelelő teherviselő réteg szerepét töltheti be. A beton megszilárdulását követően ugyan a tartószerkezeti tervezők többnyire nem számolnak vele, de az így kialakult öszvérszerkezetben további teherbírási tartalékok keletkeznek. A kivitelezés során a teherhordó trapézlemezek „pozitív”, vagy „negatív” elhelyezése is lehetséges.

A TEHERHORDÓ TRAPÉZLEMEZ ELŐNYEI

Nagy teherbírásuk, kis önsúlyuk és az igény szerint elkészített gyártási hosszúságuk gazdaságos, testreszabott lehetőséget biztosítanak a beruházók és a kivitelők számára egyaránt. 

Gyors szerelésének és felület folytonosságának köszönhetően több szakági munkarész párhuzamosan jelen lehet a kivitelezés során, míg a lemezek alsó síkja nem igényel további kezelést így, akár látszó felületként is kialakítható.


SZERELÉSI SAJÁTOSSÁGOK

Geometriai sajátosságai lehetővé teszik nagy fesztávok (akár 7 méter) áthidalását is. A lemezeket hossz és oldal irányban toldással, együtt dolgozását csavaros rögzítéssel kell kialakítani, azonban a magasbordás elemek teherbírásának meghatározását, statikai váz függvényében, minden esetben statikai tervezőre kell bízni.


T75 TEHERHORDÓ TRAPÉZLEMEZ

T137 TEHERHORDÓ TRAPÉZLEMEZ

T153 TEHERHORDÓ TRAPÉZLEMEZ

NEM TALÁLJA A MEGFELELŐT? KÉRJE SEGÍTSÉGÜNKET: