Tárolási
Információk

ÁLTALÁNOS TIPPEK

Megeshet, hogy a trapéz-, vagy cserepeslemezeket a leszállítás után nem használjuk fel azonnal. Az acéllemezek alapvetően igen strapabíró termékek, ha azonban hosszú távon is meg kívánjuk őrizni minőségüket, a tárolásuk során be kell tartanunk néhány egyszerű, de kikerülhetetlen alapszabályt.

FIZIKAI SÉRÜLÉSI LEHETŐSÉGEK ELKERÜLÉSE

  • Oda kell figyelnünk arra, hogy a lemezek ne szenvedjenek semmilyen sérülést – a szállítás során ezért az a legjobb, ha mindig kézi erővel, vagy spaniferrel, óvatosan emelik a lemezeket, kötelek vagy láncok használata nélkül, és nem helyeznek egymásra túl sok réteget.
  • Nem csak a mozgatáskor, de tároláskor is vigyázzunk, hogy a lemez táblában ne keletkezzen karc, horpadás, ütődés, ne hajoljanak vagy törjenek meg az elemek.
  • Ne tároljuk olyan helyen, ahol nehezen észrevehető, és ráléphetnek, vagy járművel ráhajthatnak.
  • A lemezeket egymáson ne csúsztassuk el, mert ez szintén felületi sérüléshez vezethet.

TÁROLÁSI TANÁCSOK

A lemezeket mindenképpen száraz és jól szellőző helyen tároljuk. Erre azért van szükség, mert a lemez táblákat már a rövidebb tárolás alatt is óvni kell a nedvességtől, amely jelentkezhet akár páralecsapódás formájában is.

Elővigyázatosságból érdemes a lemezeket megdöntve tárolni, hogy az esetlegesen mégis lecsapódó pára utat találjon magának és lefolyjon a lemez felületéről. Emellett az is hasznos lehet, ha bizonyos minimális magasságban, a talajtól legalább 20 cm-re helyezzük el a lemezeket, hogy az ott összegyűlő folyadék még véletlenül se tehessen kárt bennük.

TRAPÉZLEMEZ SZAKSZERŰ TÁROLÁSA

  • Mivel a minőségi trapéz- és cserepeslemezek alapanyaga acél, rézzel nem érintkezhetnek a tárolás ideje alatt. Ez ugyanis elektrokémiai korróziót idézne elő, ami jelentősen károsítaná a lemezeket.
  • A tárolás során azokról a lemezekről, amelyek gyárilag védőfóliával lettek ellátva, a fóliát legkésőbb egy hónap múltán el kell távolítani.

A lemezeket sem lehet örökké tárolni – legfeljebb egy hónapon belül mindenképpen fel kell használnunk őket. Különben a tárolási körülmények miatt felület károsodás (elszíneződés, foltosodás, penészedés, stb) léphet fel, amelyre semmilyen garanciát nem áll módunkban érvényesíteni.

Ha mindezeket az utasításokat betartjuk, a tárolást követően is teljes értékű acéllemezekkel dolgozhatunk, amelyek hosszú évtizedekig remekül szolgálnak majd, készüljön belőlük akár tető, akár homlokzat bármilyen épület számára.

LETÖLTÖM PDF FORMÁTUMBAN!

Nyomtatható tárolási információk, amely mindenben megegyezik a fentiekkel.